De Gemene Deler

De Gemene Deler is een fotografieboek waarin de verhalen van 11 jongvolwassenen met kanker worden verteld in 66 beelden. 

Het onzegbare verbeelden en daarmee het gesprek op gang brengen. Dat is het idee achter het fotografieproject van de F|Fort Foundation. Wat het betekent om op jongvolwassen leeftijd kanker te hebben begrijpt eigenlijk niemand. Het is ook haast niet uit te leggen. En toch is het ontzettend belangrijk dat anderen weten hoe hard er gewerkt moet worden om overeind te blijven en dat dat erkend wordt, dat er waarde aan wordt toegekend. Het maakt het eenzame proces van ziek zijn een beetje minder eenzaam. Daar meer over weten helpt ook alle mensen die om de jongvolwassene met kanker heen staan. Hoe meer zij snappen, des te beter zij zich kunnen inleven en steun kunnen bieden.

Het boek is te bestellen via onderstaande link. De opbrengst komt volledig ten goede aan de doelstelling van de F|Fort Foundation, de verbetering van het mentale welzijn van jongvolwassenen met kanker.

Expositie:

De F|Fort Foundation exposeerde in het voorjaar van 2023 in 4 grote steden een selectie van 11 beelden uit haar kunstfotografieboek ´De Gemene Deler´. Beelden met tekst die de kijker uitnodigen tot reflectie en verbinding. ‘Durf!’ is het motto van de expositie. Goede zorg en steun beginnen bij wezenlijk contact, de ander echt durven zien en begrijpen. Durf je schroom en angst opzij te zetten. Schroom of angst voor je eigen emotie of die van de ander, om het verkeerde te zeggen, voor te weinig tijd of om niet het goede te doen. Durf door te vragen. Pas als je echt weet wat er speelt kun je de ander werkelijk helpen.